Contact ons:

 

info@zoetzoet.nl

www.zoetzoet.nl

06 - 2399 4003

 

 

 

 

 

 

 

 Zoet Zoet: Blog

 

Herfst 2013: Op onderzoek uit... 

Grand Marché, where fashion meets lifestyle:

 

 

Cupcakes, cupcakes en nog meer cupcakes (en andere zoetigheid natuurlijk, want daar zijn wij dol op!)

 

 

In de afgelopen maanden heb ik het geluk gehad om meerdere vakgenoten aan het werk te mogen zien, en om zoetigheid op de vreemdste plekken te mogen ontdekken.

  

Zo ben ik in Den Haag een leuke kleding outlet tegen gekomen met een heerlijke koffiebar erin!

Kleding, outlet en zoetigheid onder een dak!!

I found my happy place!

 

Macarons in allerlei smaken, cupcakes, brownies, blondies en ook nog heel veel bak en versier spulletjes...

Maar wacht! het wordt nog véél leuker!!

 

 

 

Bij Grand Marché kan jij ook kleding, schoenen en accessoiren van merken zoals American Oufitters, modström en FAB met minimaal 60% korting!

 

 

Ben jij in de buurt, zeker een bezoekje waard!

Grand Marché

Grote Marktstraat 171

Den Haag.

Liefs, Nayra.


 

18 Juni: And the winners are....

Iedereen bedankt voor het meedoen, leuk!!
Spannend, spannend, spannend!!

And the winners are:

 
Manon Kooistra
Gea Hulshof
Maria Jose Bolea
 
 
van Harte Gefeliciteerd!!

Liefs, Nayra.

2 Juni: Cupcake GiveAway:

Stylight Giveaway!!
Om de vieren dat ZoetZoet in de CupcakeGids van Stylight staat, geef ik 3 cupcakepakketten weg!!
Elk pakket bestaat uit:
- 4 Cupcakes
- 1 Pak koekjes
- 1 BoerenCake


...
Meedoen? Like&Share dit bericht met je vrienden!
Zo maak je kans op een van de 3 CupcakePakketten!


Iedereen in Nederland mag meedoen, let dan wel op dat deze pakketten alleen in Odoorn (en in overleg in Den Haag) opgehaald kunnen worden! Meedoen mag tot 15 Juni.
Veel succes en een zoete zonnige zondag!

Liefs, Nayra.

 

14 Mei: Stylight CupcakeGids & GiveAway

Spannend nieuws!! Binnenkort is ZoetZoet ook te vinden in de CupcakeGuide van Stylight, gids met de lekkerste en beste cupcakes van Nederland!

 

STYLIGHT is een dynamisch online modeplatform met verschillende online shops en een eigen online magazine. Hier kan je ook mode op de ultieme manier ervaren door unieke fashion moodboards!

Neem een kijkje (en geniet!) hier:

www.stylight.nl

 

Dit is voor mij een grote en belangrijke stap en dat vier ik graag met jullie allemaal! En de beste manier om te vieren is met een CUPCAKE GIVEAWAY!

 

Van 1 tot en met 15 Juni maken alle likers van mijn Facebookpagina kans op één van de drie Cupcakepakketen, dit om te vieren dat zoetzoet deel maakt van de Stylight CupcakeGids!!

De link naar de gids: http://www.stylight.nl/Magazine/Cupcake-Guide-de-allerlekkerste-Cupcakes-van-Nederland/#.UYin17VT5jQ

 

Hou dus komende weken mijn facebook pagina goed in de gaten!!

 

Liefs, Nayra.

 

2 Mei: Schuim-IJstaart.

   

Brrr... koud... grijs... triest... Ik ben hier zo klaar mee! En zo, uit het niets, verscheen er ineens de eerste warme lente dag (mocht ook wel, het is al Mei, verdorie!) Het was ook echt één dag om ons vol te laden met vitamine D en terug te keren naar het grijs, maar juist omdat het warm was voor het eerst, kon ik het recept voor 'IJstaart' dat ik van een collega had gekregen, uitproberen...

Nee, niet waar... ik zocht gewoon een smoes om ijstaart te eten... dat het mooi weer was, was alleen mooi meegenomen :S

 

 

Wat heb je nodig:

 

-Schuimpjes

-Slagroom

 

 

Het originele recept zei: 3 zakjes (schuimpjes) voor 3 bekers (slagroom) ik heb een kleine vorm, dus heb maar 1 zak - 1 beker gebruikt (het probleem is dat als ik 3 zakjes klaar maak, ook 3 zakjes opeet, dus was in dit geval 1 zakje toch wel voldoende) I.i.g. is de verhouding 1-1.

   

In een springvorm leg je eerst een bodem vol met hele schuimpjes. De rest van de schuimpjes verkruimel je.

   

Slagroom stijf kloppen. Als het klaar is roer je de verkruimelde koekjes door de slagroom.

Giet het geheel op de bodem met schuimpjes, zet het in de diepvries, even hard laten worden (ik vind het zelf lekkerder als het niet helemaal bevroren is, dan is die me te hard)

   

Bedankt GEERT en JOSIEN GROOTJANS!! :) en mama GROOTJANS natuurlijk ;)

 

Liefs, Nayra.

 

Sorry voor de slechte foto's, niet genoeg licht om deze te maken.

 

21 April: CupcakeChic @DenHaag

Terug van weggeweest, zowel letterlijk als figuurlijk!   

Ik heb in de afgelopen maand veel dingen mogen ondernemen in de cupcake wereld. Een daarvan was mijn bezoek aan CUPCAKECHIC in Den Haag.

   

Ik had vorig jaar al deze cupcakery bezocht, nu niet als klant maar als mede-bakster, weer daar geweest en ik kan jullie maar een ding vertellen:

I <3 CupcakeChic! ;)

   

Midden in het centrum van Den Haag ligt CupcakeChic. Een prachtige karakteristieke gebouw, zeer makkelijk te vinden.

Binnen, in de zeer chique winkel, tref ik Viran. Viran is samen met Alex, het hart van CupcakeChic.

   

Beide, ondernemend, hebben ze in 2011 de allereerste Cupcakery in Nederland geopend. Daar was ik nu: Korte Poten 23 in The Hague, hier worden elke dag de lekkerste cupcakes, koekjes en cakes vers gemaakt.

 

 

Vandaag zit daar een groep meiden, heerlijk aan het genieten van een 'high tea', ook iets waar ze hier in CupcakeChic als geen anderen kunnen maken!

 

 

In de vitrine, de lekkerste cupcakes: red velvet, vanilla, chocolade... maar ook de bekende 'funcakes', grappige cupcakes met bloemen en zelfs gekke koekiemonsters!

Onder het genot van een Cappuccino, een overheerlijke RedVelvet mogen nuttigen... Fluweelzachte cake en romige creme... DELICIOUS!!

 

Na een lang gesprek met Viran, over cupcakes, talen, Tenerife en veel meer was het tijd om verder te gaan.

 

Toevallig hadden de jongens van CupcakeChic die dag ook een Cupcake-toren bij de Bijenkorf bezorgd.

Ook hier even langs geweest, alleen waren alle cupcakes al bijna op toen we daar kwamen :S

Na mijn Cupcakedag, moest ik natuurlijk (ja, MOEST) een doos met cupcakes meenemen. Overheerlijk!

 

 

Ben jij in Den Haag, ga langs! Geloof me maar, je zult er geen spijt van krijgen, dat kan ik je garanderen!

 

 

 

Sinds kort zijn ze ook op Schiphol te vinden, dus even aan wat zoets toe voordat je het vliegtuig pakt, ga gerust langs en geniet van een heerlijk kop koffie met een lekkere TUXEDO :P

 

 

 

Liefs, Nayra.

Een zoete groet naar:

www.cupcakechic.nl 

 

17 Maart 2013: Makkelijke April Hapjes.

   

Een van de dingen die ik grappig vond toen ik hier in Nederland kwam wonen was Koninginnedag. Mijn eerste 30 April in Nederland beleefde ik toen met grote verbazing. Alles, maar dan ook echt ALLES was oranje! Kleding, gebak, vlaggen, make-up... ECHT ALLES! En dat wat ik toen maar gek vond, wordt nu elk jaar als een leuke/aparte traditie gezien.

In die oranje trend, had ik vorig jaar deze kleine hapjes voor bij de thee bedacht.

 

Wat hebben we nodig?

 

Cake.

Jam.

Marsepein.

Een uitsteker.

Versieringen.

 

 

De cake in plakjes van ongeveer 1 cm snijden. Probeer de plakjes zo gelijkmatig mogelijk te snijden. Met de uitsteker kan je vormen uit de plakken cake steken, de overgebleven cake bewaren we (hier kunnen we ook cakepops van maken, maar dit zie je de volgende keer in mijn blog)

   

De marsepein uitrollen, en met dezelfde uitsteker vormen uitsteken. De cakevormpjes met jam smeren.

   

De marsepein op de cake leggen. Een klein beetje jam op de versieringen smeren (dan plakken ze beter) en deze er op doen. Et voilà!

   

De smaak van deze hapjes lijkt op die van roze koeken.

Marsepein is in veel kleuren te krijgen, dus kan je deze hapjes makkelijk voor andere gelegenheden gebruiken, denk bijvoorbeeld aan roze/blauwe marsepein voor een geboorte, of groen en rood voor kerst.

Funcakes Marsepein kan je ook bij mij bestellen in de kleuren:

Classic Pink, Sunset Orange, Passion Red,

Grass Green, Golden Yellow, Aqua Blue,

Deep Purple, Floral White en Midnight Black.

250 gr - €2,50

Liefs, Nayra

 

24 Februari 2013: Chocorolletjes.

   

Okee, deze zijn misschien niet de soort lekkernijen wat je de visite voor de neus zet als ze langs komen, maar geloof me maar, ze zijn heerlijk en erg makkelijk klaar te maken.

 

 

Je hebt, in principe, alleen maar 2 dingen nodig:

 

1 blikje Croissantdeeg.

Nutella.

 

(hier kom ik straks op terug)

 

 

De croissantdeeg even uit de koelkast halen.

We gaan hier geen croissantjes maken, maar rolletjes, dus moet het deeg even gekneed worden (omdat hier kant-en-klare driehoekjes in voorgesneden zijn)

   

Deeg uitrollen en nutella hier op smeren (los van het feit dat ik een echte chocoholic ben, plakken de rolletjes beter als je niet te zuinig bent met de nutella, dat het zo lekker is, is het alleen maar mooi meegenomen :P)

   

Deeg oprollen en dan in stukjes van ongeveer 1 cm snijden (de eerste en de laatste stukjes zullen ongetwijfeld er niet mooi uit zien, geen idee hoe dat kan, maar deze verdwijnen altijd op mysterieuze wijze van de plaat als ze afgekoeld zijn... yum yum yum)

   

Rolletjes in de oven (180 graden) gedurende 15 minuten. Af laten koelen en serveren, heerlijk!

 

En ik zei 'in principe' heb je 2 dingen nodig, omdat dit de basis is, maar je kan deze rolletjes net zo uitgebreid maken als je zelf wilt, denk hier aan bijvoorbeeld gehakte hazelnoten op de nutella voordat je de deeg oprolt of poedersuiker over de afgekoelde rolletjes strooien (of gesmolten chocolade)...

 

Liefs, Nayra.

 

3 Februari 2013: Bladerdeegbakjes.

 

   

Zondagmiddag, iets lekkers bij de koffie drinken maar dit dan wel zonder te veel poespas. Lekker gemakkelijk zoals dit op zondag natuurlijk mag.

 

Wat heb je nodig:

 

Diepvries bladerdeeg.

Mascarpone

Lemon Curd

Suiker

Vers fruit

 

 

De oven voorverwarmen op 200-220 graden.

Bladerdeegbakjes maken, ik heb hier een een bakvorm voor, maar het is heel makkelijk om dit ook zo zelf te doen, gewoon de randjes van de vierkantjes naar binnen vouwen, bestrooien met suiker, 10 minuten in de oven en klaar is kees!!

   

De mascarpone in een bakje doen, deze los roeren met een lepel. Lemoncurd naar eigen smaak toevoegen (ik heb hier ook een eigen recept voor, maar nogmaals gaat het hier om het gemak, dus een uit een potje werkt in dit geval net zo goed)

Goed roeren. Je mag hier eventueel wat suiker aan toevoegen, maar zo is die heerlijk fris.

Voor een zoetere variant, kan je altijd de lemoncurd vervangen door jam, let dan wel op dat je hier een minder hoeveelheid van moet gebruiken!)

   

Met het mascarpone mengsel de bakjes vullen, en hier wat vers (of goed uitgelekte fruit) overheen strooien. (Let dan wel op dat je niet te veel in een bakje doet, mascarpone is zeer machtig)

   

Deze bladerdeegbakjes kan je met allerlei vullingen maken, denk hier aan slagroom, ijs, dikke kwark...

Bedankt LEONIE MOORMAN-ROBBEN voor dit makkelijk zondagbrunch recept!

 

14 Januari 2013: HavermoutKoek.

 

Ik vind het altijd leuk om recepten uit te wisselen. Mede door Zoet Zoet, krijg ik altijd heel veel nieuwe ideeën en tips van klanten en kennissen binnen, ik vind dat prachtig, want ook leren hoort bij het proces van groeien in wat jij doet.

 

Zo krijg ik op mijn werk een recept voor 'plaatkoek'. Ik moet eerlijk zeggen dat toen ik de lijst met ingredienten las, echt wel mijn twijfels had, dus des te leuker om ermee aan de slag te gaan!

 

Je hebt het volgende nodig:

250gr Havermout

500gr Zelfrijzend bakmeel

500gr Donkerbruine basterd suiker

400 gr Margarine

7 klein/middel appel

suiker en kaneel

 

 

Appels schillen en in partjes snijden, partjes mengen met kaneel en suiker (ik had 7 grote appels gekocht, dit was echt te veel, dus ik moest een paar partjes opeten... HET MOEST!)

   

Margarine laten smelten in een pannetje.

   

Suiker, zelfrijzend bakmeel en havermout toevoegen en goed door de margarine roeren met een pollepel.

   

3/4 van het deeg op de bodem van de bakplaat leggen (ik had zelf alleen een ronde taartvorm bij de hand, maar dat werkt ook prima)en aandrukken.

   

Appels op het deeg leggen en de resterende deeg eroverheen verkruimelen.

Bakken in een voorverwarmde oven (hetelucht: 180 graden) gedurende 45 minuten (langer indien kruimels nog niet droog en krokant zijn) en smullen maar!

   

Deze 'koek' is ook lekker met cranberries, of met vanillesaus. Heerlijk maar ook machtig, dus hier kan je beter geen grote stukken van nemen.

 

RIA KAMPMAN bedankt voor dit heerlijk recept!

 

6 Januari 2013: Marshmallow traktaties.

 

   

 

Een tijdje geleden werd ik gevraagd cupcakes te maken voor een babyfeest.Voor de kleintjes op het feest mocht ik zelf wat lekkers bedenken, maar het mocht absoluut niet knoeien. Ik, als moeder, zag dit als 'a challenge'. Ik heb twee kinderen en, geloof mij maar, het maakt niet uit wat ze eten, ze knoeien altijd (nee, ik overdrijf niet eens!)


Ik lees heel veel amerikaanse eet-blogs, waar ook veel traktaties voor kinderen gemaakt worden, alleen zijn veel van deze traktaties ondenkbaar voor een normaal Nederlands gezin, vol met kleurstoffen, suiker en vet. Wel wordt er daar veel met marshmallows gewerkt, zo kwam ik op het idee voor deze kindertraktatie.


Deze traktatie is zeer gemakkelijk te maken en, het belangrijkste in dit geval, het knoeit niet (of de kinderen moeten het uit de mond halen nadat ze het erin hebben gestopt... tja, ook hier heb ik veel ervaring mee...)

 

Je hebt bijna niks nodig:

Stokjes (ik heb lollipop stokjes gebruikt, maar sate stokjes willen ook prima hoor)

Marshmallows

Chocolade (om te smelten)

Eventueel sprinkles of iets om mee te versieren.


Chocolade in de magnetron smelten (kan ook au bain marie). Mijn advies is om niet snel de chocolade te willen smelten. Ik zet een bakje in de magnetron op 500 wat gedurende 30 seconden (als je chocolade lang op hoge temperatuur wilt smelten, brandt het aan). Roeren en herhalen tot alle chocolade gesmolten is.

   

Stokjes in het midden van de marshmallows prikken.


Marshmallows in de chocolade dippen, niet helemaal, ongeveer tot de helft, en de stokjes in een stukje piepschuim steken om de chocolade te laten afkoelen.

   

Als je de traktaties nog wilt versieren, kan je dat het beste doen wanneer de chocolade nog niet afgekoeld is (dan plakken de versieringen beter)

   

Het thema van het babyfeest was roze-bruin, maar natuurlijk kunnen deze stokjes in allerlei kleuren gemaakt worden. Je moet alleen gekleurde chocolade en andere kleur marshmallows gebruiken.

   

Dit is ook een leuke traktatie om samen met de kinderen te maken, je kan de chocolade ook in een chocoladefondue zetten, versieringen op tafel, marshmallows al aan de stokjes... en veel plezier!

 

Liefs, Nayra.

 

 

 

1 Januari 2013:

 

Gelukkig NieuwJaar allemaal!!

 

Vanaf 1 Januari heeft Zoet Zoet ook een eigen blog!

 

Hier ga ik recepten, ideeën en reviews plaatsen om weer meer actief met mijn site bezig te zijn (die de laatste tijd door verschillende persoonlijke omstandigheden erg stil heeft gestaan)

Ook nieuw is de 'Hall of fame' die binnenkort ook op facebook actief zal zijn. Hier kunnen foto's geplaatst worden van klanten die van mijn cupcakes aan het genieten zijn.

 

Ik wens iedereen vanuit Zoet Zoet een heerlijke 2013!

 

Liefs, Nayra.